top of page
saga17.jpeg

S-3 SAGA

Year of construction: 1936

Designer: Tore Holm

Shipyard: Neglinevarvet, Saltsjöbaden

Home club: –
Length: –

Beam: –

Water line: –

Sail area: –

Owner: Team Saga

 

Saga on ensimmäinen vene neljän femman sarjasta, jotka valmistettiin Tore Holmin piirtämänä Jakob Wallenbergille, vene valmistui vuonna 1936 Neglingevarvetin telakalta Saltsjöbadenista Tukholmasta.

 

Venettä käytettiin aktiivisesti kilpailutoimintaan 30- ja 40-luvuilla. Vene on täysin entisöity 2010-luvulla ja tämä purjevene on Gaff Yacht Society säätiön stipendiaatti 2019, veneen entisöinnin teki Janne Nystetdt Hummelmoran telakalla. Janne oli noutamassa puumateriaalia telakalle,  kun oli nähnyt tämän Saga purjeveneen satamassa. Silloiselle nuorelle omistajapariskunnalle entisöinti oli osoittautunut liian isoksi urakaksi ja heitä kiinnosti enemmän purjehtiminen. Kunnostustarpeessa oleva Saga päätyi Jannelle, joka entisöi veneen ja myi sen vuonna 2021 seitsemän miehen purjehtijakaveriporukalle - Ville Frostille, Thomas Johansonille, Kai Mäkelälle, Niklas Nemlanderille, Janne Nybergille, Mikko Räsäselle ja Tapani Vauriolle. 

 

Tuleva kesä tulee kertomaan, miten vene kulkee ja miehistön tärkeä asia on yhteisöllisyys ja mukava tekeminen. Tarinan mukaan Saga on ollut erittäin hyvä kilpavene, mutta se jää todennettavaksi tulevana kesänä 2021. Odotamme jännityksellä “Seitsemän Veljeksen” ja Sagan saapumista kisaradoille.

Gastitarve: ‘’Meillä on 7 henkilöä miehistössä eli meiltä voi löytyä gasteja muihin veneisiin.’’

bottom of page